torstai 11. helmikuuta 2016

Kuvien muokkaus

Facebook, Instagram, Snapchat ja muut sosiaaliset mediat ovat tehneet helpoksi kuvien ja videoiden lataamisen, kommentoimisen ja jakamisen. On helppoa ja nopeaa seurata mitä kavereille, tutuille ja julkkiksille kuuluu. Kuvien määrä ja niihin panostaminen on kuitenkin luonut paineita kuvien laadusta ja ulkonäöstä.

Suuret tykkääjämäärät yhdistetään usein hienohin kuviin ja saattavat kohottaa itsetuntoa. Tykkääjien huomioon on mahdollista tulla riippuvaiseksi. (Kuva: https://www.pinterest.com/pin/321866704595337185/)

Toisen kuvien negatiivinen kommentoiminen ja kommentoimatta jättäminen saattavat tehdä olon riittämättömäksi. Seuraajien ja tykkäysten määrä liitetään usein hyvään ulkonäköön ja hienoihin kuviin. Sen vuoksi monet näkevät paljon aikaa ja vaivaa kuvien ottamiseen ja muokkaamiseen. Kuvien muokkaaminen on tehty helpoksi, sillä esimerkiksi Instagramissa on mahdollisuus muokata kuvia eri filttereillä, joilla on mahdollista vaihdella valaistuksia, varjostuksia ja värejä.  Eri ohjelmilla pystyy myös tehdä kasvoista virheettömiä ja vartalosta hoikempia tai muodokkaampia. Kuvanmuokkaus onkin todella yleistä kaikissa medioissa.



(Kuvat: http://vivas.fi/katso-ennen-ja-jalkeen-photoshop-kuvat-tunnetuista-julkkiksista/)

(Kuva :http://starecat.com/justin-bieber-calvin-klein-before-after-photoshop/)
 
Blogeissa on mahdollista postata esimerkiksi matkustelusta, muodista, ruuanlaitosta sekä omasta arkielämästä. Blogit ovat hyvä keino ilmaista itseään ja vaikuttaa ihmisten asenteisiin. Blogit voivat antaa kuitenkin vääristyneen kuvan todellisuudesta, sillä kirjoittaja saattaa haluta luoda täydellisen kuvan elämästään. Todellisuudessa kuvat ovat hyvin harkittuja ja tekstistä sekä kuvista ei aina välity tunteet, jotka liittyvät kyseiseen tilanteeseen. Kuvien ottamiseen on käytetty paljon aikaa ja ne ovat aseteltuja, vaikka näyttävät yhdellä kerralla otetuilta tilannekuvilta.

Suosituilla blogeilla on omat rahoittajansa ja niissä mainostetaan usein erilaisia merkkejä ja palveluita, minkä vuoksi erityisesti bloggaajat ja rahoittajat haluavat antaa epärealistisen hyvän kuvan tuotteista. (Kuva: http://karooo-sweetlife.blogspot.fi/2016/02/spring-inspiration.html)

Tämän vuoksi on äärettömän tärkeää olla kriittinen kuvien suhteen. Kuvat sosiaalisessa mediassa, lehtien sivuilla tai mainoksissa eivät ole todellisia, vaan muokattuja. Ne tuovat lukijoille ulkonäköpaineta, kun katselija luulee pystyvänsä näyttämään samalta, mikä on mahdotonta. Lopuksi vielä upotettu video Youtubesta, jossa näytetään prosessi kuvan ottamisen ja sen julkaisemisen välillä.

Video otettu Youtubesta: Dove US

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti